BBC kažnjava svoju novinarku koja je plakala zbog Arafata

BBC je prihvatio pritužbe na jednu od svojih novinarki koja je u radijskom izvješću rekla da je plakala kada je iz Ramallaha 2004. poletio helikopter u kojem je bio umirući palestinski čelnik Jaser Arafat.

Barbara Plett to je izjavila u prilogu za emisiju "Od našeg izvjestitelja" opisujući kako se osjećala kada je helikopter, koji je prevozio teško bolesnog Arafata, poletio iz njegovog sjedišta na Zapadnoj obali, objavljeno je na Internet stranici BBC-a.

"Kada je helikopter u kojem je bio taj slabašan stari čovjek poletio iz njegovog uništenog sjedišta počela sam plakati", rekla je Plett u emisiji 30. listopada 2004.

Arafat je umro u francuskoj vojnoj bolnici u Parizu 11. studenoga iste godine u 75. godini.

Nakon stotina poziva slušatelja koji su iznijeli svoje pritužbe, Odbor BBC-a za pritužbe na program priopćio je da je novinarka "prekršila načelo nepristranosti izvještavanja".

Međutim, Odbor je odbacio dio pritužbi u kojima je novinarka optužena za "plačljivo veličanje" Arafata, te je ustvrdio da je prilog ipak bio "izbalansiran" jer su u njemu spomenute i "očite Arafatove pogreške".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara