BCC Services novo ime tvrtke Fujitsu Services

TVRTKA Fujitsu Services d.o.o. iz Zagreba krajem 2003. godine u cijelosti je prešla u domaće vlasništvo. Do tada je bila u vlasništvu Fujitsu Services Ltd. sa sjedištem u Londonu, članici globalne grupacije Fujitsu. Slijedom toga dolazi i do promjene imena tvrtke u BCC Services, dopune i razvoja poslovnih strategija, te zapošljavanja novih, mladih stručnjaka, izvijestio je na današnjoj press konferenciji direktor i većinski vlasnik tvrtke, Ivan Špelić.

BCC Services je kratica za Business Critical Computing Services. Novo ime, registrirano od 1. studenog ove godine, tako opisuje jednu od glavnih usluga koju tvrtka nudi na tržištu, a to su informatička rješenja i infrastruktura od kritičnog značaja za poslovanje velikih informatičkih sustava. Ostale usluge su informatički konzalting, dizajniranje rješenja, implementacija, održavanje, podrška i školovanje. Iako sada nosi novo ime, BCC Services je jedna od najstarijih tvrtki na domaćem informatičkom tržištu. U

 Hrvatskoj i na području bivše Jugoslavije posluje još od 1968. kao zastupništvo britanske kompanije ICL. Čim su to propisi dozvolili 1990. godine, ICL u Hrvatskoj osniva vlastitu tvrtku ICL d.o.o.. To je bila prva lokalna podružnica jedne međunarodne informatičke kompanije u Hrvatskoj, a također i prva informatička tvrtka u Hrvatskoj koja je dobila certifikat ISO 9000 za kvalitetu.

U travnju 2002. ICL je restrukturiran na globalnom nivou te mijenja naziv u Fujitsu Services, a lokalna tvrtka u Hrvatskoj postaje Fujitsu Services d.o.o. Sve to vrijeme tvrtka je u 100%-tnom vlasništvu stranog principala sa sjedištem u Londonu (Fujitsu Services Ltd.). Tijekom 2003. godine rukovođenje tvrtkom prelazi na lokalno rukovodstvo, a 31.12.2003., na temelju ugovora s matičnom tvrtkom, i vlasništvo nad tvrtkom. Ugovor određuje status nove tvrtke kao preferiranog dobavljača za područje Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrazovanje mladog osoblja i širenje u regiji

U posljednjih 18 mjeseci tvrtka je za potrebe razvoja, potpore i prodaje udvostručila broj stručnog osoblja, uglavnom mladog, netom sa studija FER, tako da sada ima 30 zaposlenih, a planira i dodatna zapošljavanja. Velika se pažnja pridaje njihovom daljnjem stručnom razvoju i školovanju te novim tehnologijama u što je od početka ove godine reinvestirano 200.000 eura. BCC Services je nedavno otvorio svoju prvu podružnicu u Beogradu, te planira daljnje širenje u regiji Jugoistočne Europe.

Na području država bivše Jugoslavije tvrtka ima dobru reputaciju zbog nekadašnjeg djelovanja ICL-a. Izrastao iz velike globalne korporacije BCC Services posjeduje dragocjeno iskustvo te kulturu i način poslovanja međunarodne korporacije. Partneri su joj najveći svjetski dobavljači i najpoznatiji brandovi s područja informatike kao što su Microsoft, Fujitsu Siemens Computers, SUN Microsystems, EMC2, NetApp, Veritas, Meridio, Oracle, Computer Associates, Allied Telesyn.

Među najvećim klijentima su HRT, INA, Ministarstvo pravosuđa, Vrhovni sud RH, Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva, Zavod za intelektualno vlasništvo, HZZO, Hrvatske vode, Središnji državni ured za upravu, Lufthansa, Visa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara