Bebić o tužbama protiv vodstva trećega hrvatskog bloka

PREDSJEDNIK Vladimir Bebić i tajnica Trećega hrvatskog bloka (THB) Jadranka Jurčić danas su na konferenciji za novinare ustvrdili da su privatne tužbe koje su protiv njih podnijeli gradonačelnik Vojko Obersnel i pročelnica Gradskog ureda Ksenija Linić ´zapravo predizborni sukob vladajuće stranke SDPa i jedine riječke oporbe, tj. THB-a´, te da je ´riječ o političkom procesu´.

Gradonačelnik Obersnel tužio je Bebića zbog ´iznošenja neistina i kleveta koje mogu škoditi časti i ugledu´, i koje je Bebić izrekao na konferenciji za novinare u ožujku 2002. U tužbi se navodi da je Bebić kazao da je ´Obersnel lagao na sjednici Gradskog vijeća, podupirući to navodnom odlukom o utvrđivanju nagrade članovima Nadzornog odbora Riječke banke od 29.900 eura´.

U privatnoj tužbi pročelnica Gradskog ureda Ksenija Linić tužila je zbog klevete tajnicu THB-a Jadranku Jurčić jer je u studenom 2002. novinarima kazala da je ´riječki nepotizam okrunjen bračnom zajednicom Ksenije Čule i Slavka Linića koji su Rijeku pretvorili u privatno leno. Živeći desetak godina u izvanbračnoj zajednici koja je konačno okrunjena brakom zauzimali su dvije najvažnije funkcije u gradu, što je notorni sukob interesa´. Time je, navodi se u tužbi, ´insinuirala da je tužiteljca zlouporabila svoju dužnost u korist kruga ljudi na najvišim mjestima, povezanih rodbinskim i novčarskim vezama´.

Prvo ročište u oba predmeta zakazano je za 12. ožujka ove godine.

Bebić je na konferenciji za novinare kazao da se ´i danas svi boje Ksenije i Slavka Linića´. Smatra da ´Obersnel laže govoreći da kriminal u Riječkoj banci nema posljedica´ te da su ´nagrade članovima Nadzornog odbora trebale biti isplaćene, ali da su se uplašili javnosti´.

´Riječka banka nije javno i transparentno prodana, nego ju je preko noći prodao Slavko Linić´, rekao je Bebić, dodavši da je odabran loš kupac jer da je ´Erste banka mala banka koja sada ima teškoća jer je preuzela veliku, Riječku banku.´

Na novinarsko pitanje boji li se zatvora Bebić je rekao da ´ima osjećaj da će ga pritvoriti prije ili za vrijeme izbora´.

Na redovitoj konferenciji za novinare gradonačelnik Vojko Obersnel danas je kazao da nije sklon zaštitu tražiti sudski, ali da se na to odlučio jer je uvrijeđena i njegova obitelj i on kao privatna osoba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara