BEBIĆ: OPORBA OPSTRUIRA RAD SABORA

Klub HDZa odlučno odbacuje oporbene optužbe da saborska većina terorizira manjinu, već smatra da je riječ o pokušaju dijela oporbe da opstruira rad Sabora, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik HDZova Kluba Luka Bebić.

Bebić je istaknuo da oporbene optužbe najbolje demantira pretprošli tjedan saborskog zasjedanja koji je cijeli posvećen oporbenim prijedlozima.

"Ne osporavamo pravo da se predlažu različiti prijedlozi, ali ne mogu nam se nametati prioriteti od strane manjine. Gore od terora većine u demokratski uređenoj državi može biti samo teror manjine", kazao je.

HDZ-ov potpredsjednik Sabora rekao je da Sabor mora intenzivirati svoj rad, posebno zbog velikog broja točaka, među kojima i onih koje se odnose na usklađivanje hrvatskog sa zakonodavstvom EU, a istovremeno se, upozorava, Sabor "zasipa prijedlozima koji i nemaju neko utemeljenje".

"Samo se lakonski kaže da su za provođenje zakona potrebna sredstva iz proračuna", rekao je Bebić, prozivajući oporbu da upućivanjem u proceduru neprovedivih zakonskih prijedloga "stvara politikantsku atmosferu da Vlada i saborska većine nešto ne žele".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako dva, tri tjedna raspravljamo o prijedlozima koji nemaju temelja onda i to znači opstrukciju rada Sabora", ocijenio je.

Opstrukcijom smatra i učestale oporbene zahtjeve za određivanjem stanke, upozoravajući da po saborskom Poslovniku za stanku moraju postojati opravdani razlozi.

Bebić je medije pozvao da pomognu u konstruktivnom rješavanju nastale situacije, "jer se rad Sabora pretvara u borbu za proceduru".

(Hina) xtr yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara