BEBIĆ PRIMIO VELEPOSLANIKA VELIKE BRITANIJE

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio je u ponedjeljak u radni posjet veleposlanika Velike Britanije u Hrvatskoj Johna Ramsdena, priopćila je saborska služba za odnose s javnošću.

U razgovorima je obostrano zaključeno da su odnosi Velike Britanije i Hrvatske znatno poboljšani, s trendom daljnjeg razvoja, posebice otkako je Hrvatska dobila status zemlje kandidata za članstvo u EU.

Ramsden drži da Hrvatska ima vrlo pozitivnu ulogu u regiji, a Velika Britanija putem raznih programa pomaže Hrvatskoj u njenim pripremama za europske integracije. "Hrvatska ima sve pretpostavke da bude uspješna članica Europske unije", rekao je britanski veleposlsnik, kako se navodi u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bebić je naglasio da Hrvatska izrazito cijeni angažman i ulogu Velike Britanije u procesu približavanja Hrvatske euroatlantskim integracijama.

Ukazao je na nastojanje hrvatske Vlade na jačanju pozitivnih odnosa i suradnje sa susjednim zemljama, a što se tiče suradnje s Haaškim sudom, Bebić je rekao da je hrvatska vlast pokazala da želi punu suradnju.

(Hina) xpp ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara