Beč: Sastanak o suzbijanju trgovine ljudima u jugoistočnoj Europi

STRATEGIJA suzbijanja trgovine ljudima glavna je tema sastanka visokih policijskih dužnosnika zemalja jugoistočne Europe, koji je počeo u ponedjeljak u bečkom sjedištu Ujedinjenih naroda.

Države sudionice - Albanija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Srbija i Crna Gora, Kosovo, Mađarska, Moldavija, Rumunjska, Slovenija, Turska, Ukrajina i Hrvatska - predstavljaju na skupu svoje programe o sprječavanju trgovanja ljudima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sudionici međunarodnog skupa, među kojima i voditeljica radne skupine Pakta o stabilnosti stola za sprečavanje trgovanja ljudima Helga Konrad, istaknuli su važnost regionalnog pristupa u suzbijanju tog iznimno ozbiljnoga problema, posebice jer se radi o organiziranom transnacionalnom kriminalu koji ni jedna država sama ne može sprječavati. Istaknuta je potreba za suradnjom i razmjenom iskustava svih trinaest država u borbi protiv trgovine ljudima.

Procjenjuje se da ta vrsta kriminala donosi ilegalni profit po veličini odmah na drugom mjestu iza zlouporabe opojnih droga.

U hrvatskom izaslanstvu na tom međunarodnom skupu su predstavnici MUP-a RH dr. Irma Kovčo-Vukadin i Marijan Žuljević. Sastanak o suzbijanju trgovanja ljudima u bečkom središtu Ujedinjenih naroda traje do utorka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara