Beč: Turistički Grand prix austrijskom filmu

U AUSTRIJSKOM Gospodarskoj komori u Beču u petak su uručene nagrade najboljim svjetskim turističkim filmovima za 2003.

Ove godine ravnopravno prvo mjesto za najbolje ostvarenje na Festivalu Svjetske turističke filmske asocijacije (CIFFT) u Beču dijele dva austrijska filma; "Dan kao ovaj" i "Discover the Joy of Austria".

Nagrađeni film "Discover the Joy of Austria" je ujedno dobio Grand prix na 6. međunarodnom festivalu turističkog filma (SWIFT 2003. CRO) u Splitu održanom 15-18. listopada ove godine.

To priznanje na prigodnoj svečanosti u Beču uručio je direktor Splitskog festivala Vojko Pleština. Prigodom predaje visokog turističkog priznanja Pleština je zahvalio uglednoj Svjetskoj turističkoj filmskoj asocijaciji na doprinosu ili prezentaciji hrvatskog turizma preko tog festivala a posebno činjenici da će se najbolji hrvatski nacionalni turistički film "Trogir" autora Mile Gizdića - inače dobitnik nagrade Balda Ćupića iz 2003. u Splitu - biti predstavljen na nacionalnim televizijama 14 zemalja članica CIFFT-e tijekom veljače i ožujka 2004. godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se da će ga vidjeti više od 120 milijuna televizijskih gledatelja što je najbolji izravni doprinos promociji hrvatskog turizma, rekao je Vojko Pleština.

Među 7 najboljih svjetskih turističkih filmova u konkurenciji su uz austrijske bili i filmovi iz Danske, Švedske i Švicarske.

(Hina) spđ sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara