BEČ: U BEČKOJ ALBERTINI IZLOŽBA RUBENSOVIH DJELA

U bečkom muzeju Abertina u utorak je otvorena velika retrospektivna izložba djela Petera Paula Rubensa (1577. do 1640.), jednoga od najvećih i najpoznatijih slikara flamanskoga baroka. L

Izloženo je 160 umjetničkih radova posuđenih iz pedesetak svjetskih muzeja i zbirki, 40 ulja na platnu i 120 najboljih crteža, uljanih skica i studija.

Prvi put nakon 400 godina izloženi su crteži i uljane slike koji daju pregled u cjelokupni opus umjetničkog stvaralaštva toga baroknog slikarskoga genija 17. stoljeća, rekao je na konferenciji za novinare direktor Albertine Klaus Albrecht Schroeder.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osim skica i studija pod utjecajem antike i povijesnih slika, te portreta i krajolika, u središtu izložbe su portreti Rubensove djece, sina Nicolaasa s koraljnom ogrlicom, kao i kćeri Klare Serene i njegove prve i druge supruge. Izloženi su i veliki formati ulja na platnu, kao "Vrt ljubavi" ili "Danijel u lavljoj jazbini" kao i njegov autoportret iz 1623. godine, iz Rubensove kuće u Antwerpenu, koji je stalno pod budnim okom čuvara.

Izložba je osigurana na 400 milijuna eura, a otvorena je do 5. prosinca ove godine.

(Hina) xspđ ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara