Beč: Zasjedanje komisije za opjne droge

SUDIONICI zasjedanja UN-ove komisije za opojne droge (CND), koja završava danas u Beču, potvrdili su spremnost i potrebu za još većom međunarodnom suradnjom u daljnjem suzbijanju krijumčarenja, zlouporabe, uzgoja i proizvodnje opojnih droga.

Na skupu, koji se održava od 8. do 17. travnja, sudjelovala su izaslanstva iz 120 država, od toga 75 na razini ministara odnosno potpredsjednika vlada. Hrvatsku je predstavljao potpredsjednik Vlade Ante Simonić.

Sudionici tog međunarodnog skupa ustvrdili su određeni pomak u globalnoj borbi protiv zlouporabe droga u proteklih pet godina - od specijalnog zasjedanja Glavne skupštine UN-a 1998. u New Yorku kada je usvojen desetogodišnji akcijski plan suzbijanja droga.

Sve države sudionice konferencije izrazile su spremnost prihvatiti obveze i preporuke a na međunarodnom planu povećati napore na regionalnoj i nacionalnoj razini kako bi se uspješnije suzbijao taj veliki problem suvremenog svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasjedanje UN-ove komisije za opojne droge završit će kasno poslijepodne ministarskom izjavom kojom bi sve države članice UN-a trebale potvrditi odgovornost i obveze za daljnju provedbu ciljeva akcijskog plana iz 1998. u New Yorku.

(Hina) spd sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara