Beckham, Rooney i Henry na meti Al Qaide

Beckham, Rooney i Henry na meti Al Qaide

NOGOMETAŠI David Beckham, Wayne Rooney i Thierry Henry, nove su mete terorističke skupine al Qaida, barem ako je suditi prema video uratku objavljenom na internet stranici koja daje potporu spomenutoj organizaciji, prenosi britanski News Of The World.

Bivši napadač Arsenala Thierry Henry zajedno s Beckhamom i Rooneyem okarakteriziran je kao "zao kriminalac koji upropaštava muslimansku mladež".

Film objavljen na stranici prikazuje igrača Manchester Uniteda Ronneya s naslovom "Zašto voliš zločince?". Uz Beckhamov lik objavljena je poruka "Što te je učinilo jednim od gubitnika?", a uz Henryjev lik "Zašto imitiraš ljude požude?".

Video nakon toga prikazuje sliku groblja i trupala. Jedan isječak prikazuje nogu mrtvaca na kojoj se nalazi poruka na kojoj piše "Smrt".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaka duša okusit će smrt", još je jedna od poruka koja se pojavljuje u videu. Tijekom trajanja videa može se čuti propovjed islamskog klerika Omara Bakrija Mohammeda, koji je izgnan iz Britanije zbog pozdravljanja terorističkih napada. Bakri Mohammed govori kako su mladi koji strastveno vole sport i glazbu prokleti baš kao i “nevjernici koje obožavaju”.

Ostale poznate osobe koje se pojavljuju u video zapisu su i rap zvijezda P Diddy i pjevač Justin Timberlake. Video završava s porukom: "Uzdigni se, oh, mladosti!".

Stručnjak za terorizam Neil Doyle za spomenuti je list izjavio kako video bez sumnje sportske zvijezde stavlja među potencijelne mete terorista.

Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara