Bejzbolskim palicama napali ruske direktore u Crnoj gori

DVA DIREKTORA ruske tvrtke "Miraks -Balkan" Borisa Guljajeva i Alekseja Bukajeva, napala je grupa ljudi s bejzbolskim palicama u Budvi, prethodno zaustavivši taksi u kojem su bili. Oba menadžera zadobila su teške ozlijede, a nakon ukazane zdravstvene pomoći, hitno su napustili Crnu goru i odletjeli za Moskvu.

Kako javlja crnogorski dnevni list "Dan", rusko veleposlanstvo u Podgorici nakon ovog incidenta zatražilo je od Vlade Crne gore zaštitu svojih građana, a posebice investitora koji su postali česta meta napada, uputivši im oštru diplomatsku notu.

"Miraks" je inače  jedna od najvećih ruskih građevinskih kompanija, koja je kupila kompleks od 44.000 kvadratnih metara zemlje u Budvi radi izgradnje eskluzivnog turističkog naselja vrijednog oko 200 milijuna eura.

Motiv nepoznat

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada nije poznati motivi napadača, no oko Zavale dosta je nedoumica. Naime,  Protivljenje gradnji tog kompleksa objavili su stari vlasnici tog zemljišta, predstavnici petnaest porodica bratstva Rafailovići iz istoimenog naselja, koji osporavaju pravo "Miraksu" da gradi na toj zemlji i tvrde da im pripada dio placa.

Oporba se usprotivila Prostornom planu, koji je odobrio "megalomansku" izgradnju, a tu je i činjenica kako je u ovaj posao uključen i Moninvest, čiji je vlasnik potpredsjednik Demokratske partije socijalista Svetozar Marović.

I.Ć.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara