Beljak prebjega Bandiću nazvao moralnom nakazom: Zvao sam ga, počeo je mucati...

Beljak prebjega Bandiću nazvao moralnom nakazom: Zvao sam ga, počeo je mucati...
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

U KLUB Milana Bandića, saznalo se jučer, pretrčao je do prije neki dan oporbeni HSS-ov Mladen Madjer. Time je Milan Bandić dobio 13. zastupnika u svom klubu.

To je sinoć na RTL-u komentirao Krešo Beljak, koji je sve prijavio USKOK-u.

"Prijavio sam to još prošli tjedan kad su počela nagađanja. Zvao sam ga, počeo je mucati... Odmah mi je bilo jasno što se događa. Više preventivno sam upozorio nadležne institucije da će se dogoditi kazneno djelo", kaže Beljak.

Kaže da misli da se radi o korupciji.

"Da budem vrlo precizan, vreća novaca. Ne vidim drugog razloga. Zdrava logika mi ne nalaže kako bi čovjek koji je do jučer bio u jednom Klubu iz čistog mira prešao u drugi Klub", kaže Beljak.

"Naša se država pretvorila u Siciliju"

"Jedino mogu logički razmišljati. Zato sam otišao na nadležne institucije jer ja nisam istražitelj. Ako ima koliko-toliko šanse za budućnost Hrvatske, nadam se da će institucije to istražiti jer ovdje se ne radi o politici ili zbrinjavanju njegove kćeri, što je vjerojatno bilo legalno izvedeno, nego se ovdje radi o tome da je čovjek rekao da mora razmišljati o sebi i svojoj budućnosti. Što to znači nego vreća novaca? Otvoreno još jednom pozivam sve državne institucije, a pozvao sam ih i prije, da istraže što se tu dogodilo jer tu politike nema nikakve i naša se država, nažalost, pretvorila u Siciliju", kaže šef HSS-a.

Nije zadnjih dana pričao s Madjerom.

"Ne, nismo se vidjeli. Kad su počela nagađanja i kada su počeli zvati neki ljudi, upozoravati na činjenicu da će se to dogoditi, zvao sam njega. On konkretan odgovor nije dao. Nije htio demantirati i ja sam otišao na USKOK. Mislim da je to bila moja obaveza", kaže Beljak.

"Ne smatram se odgovornim. Ljudi koji se bave politikom su duboko ogadili hrvatsku politiku javnosti. Bojim se da će ovo biti još jedan dodatni motiv svim mladim i školovanim ljudima da što prije napuste ovu močvaru od države. Pozivam sve državne institucije i premijera da ne dopusti da njegov dignitet ovisi o ovakvim moralnim nakazama i nulama kao što je gospodin Madjar", dodaje šef HSS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara