Benedikt XVI. iznenada otišao u Rim i susreo se s vjernicima

Benedikt XVI. iznenada otišao u Rim i susreo se s vjernicima
NOVOIZABRANI papa Benedikt XVI. pozdravljao je u srijedu razdragano mnoštvo na rimskim ulicama, koje ga je tamo imalo prigodu neočekivano sresti, istaknuvši da je "uistinu duboko ganut" izborom za poglavara Rimokatoličke crkve.

Benedikt XVI. iznenada je otišao u svoj nekadašnji rimski stan, gdje je u srijedu proveo dva sata, privukavši pozornost oko tisuću razdraganih vjernika prije nego se vratio u novi vatikanski hotel za kardinale gdje će prenoćiti.

"Uistinu sam duboko ganut", rekao je Benedikt XVI. novinarima Reutersa koji su ga upitali kako se osjeća 24 sata nakon izbora za 265. poglavara Katoličke crkve.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlazeći iz stana zaustavio se kako bi blagoslovio nekoliko malene djece i mnoštvo koje se u međuvremenu okupilo oko te rimske zgrade u blizini Vatikana.

U pratnji osobnih čuvara ušao je potom u crni mercedes s pločicama SCV1, što označava Stato Citta Vaticano (Država Grad Vatikan).

Novi papa će se u papinske odaje u Apostolskoj palači kojima je boravio njegov prethodnik Ivan Pavao II. preseliti nakon završetka preuređenja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara