Benedikt XVI molio Boga da ga ne izaberu za papu

PAPA Benedikt XVI. razbio je u ponedjeljak sve klišeje koji su postojali o njemu, njemačkom kardinalu Josephu Ratzingeru, kao strogom i točnom čovjeku.

Benedikt XVI. zakasnio je 45 minuta na današnju audijenciju, na kojoj je primio svoje sunarodnjake koji su došli na jučerašnju inaguralnu misu. Audijencija se održala u dvorani "Pavla VI.", a Benedikt XVI. ušao je kroz vrata na početku dvorane tako da se pozdravljao sa svojim sunarodnjacima i blagoslovio i poljubio neko od prisutne djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zatim je došao na pozornicu i na njemačkome jeziku, na kojem je stalno govorio, kazao da kasni jer se već "talijanizirao" s obzirom da živi u Italiji "već 23 godine, ali ostajem Bavarac". Dakako da je odmah pozdravljen gromoglasnim pljeskom. Potom je priznao da je "molio Boga da ga poštedi te sudbine" da bude izabran za Papu.

Mladi su ga pozdravili burnim pljeskom kada je kazao kako "nije istina da su mladi materijalisti i potrošački nastrojeni".

Ova prva audijencija novoga Pape s njegovim sunarodnjacima bila je vrlo znakovita, jer je pokazala Ratzingera u sasvim drukčijem svjetlu. On je najavio i odlazak u Koeln na Međunarodni dan mladeži polovicom kolovoza ove godine. Benedikt XVI. podsjetio je i na "svete Bavarce", kao što je bio Rupert Mayer, jezuit koji se odupirao Hitleru.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara