Benedikt XVI. primio talijanskog predsjednika

PAPA Benedikt XVI. primio je u utorak predsjednika Talijanske Republike Carla Azeglia Ciampija u privatnu audijenciju koja je trajala dvadesetak minuta, a posjet će mu uzvratiti 24. lipnja, priopćio je Vatikan.

"S osobitim zadovoljstvom prihvativši poziv predsjednika Talijanske Republike Carla Azeglia Ciampija, Papa će Quirinalsku palaču (sjedište talijanskog predsjednika) službeno posjetiti 24. lipnja", kazao je predstojnik vatikanskog ureda za tisak Joaquin Navarro-Valls.

Predthodnik Benedikta XVI., Ivan Pavao II. koji je umro 2. travnja, trebao je u petak 29. travnja službeno posjetiti Ciampija u prigodi blagdana svete Katarine Sijenske, zaštitnice Italije.

Poglavar talijanske države kojemu su 84 godine bio je svih ovih godina u prijateljskim vezama s Ivanom Pavlom II., svojim vršnjakom s kojim se sastao u više navrata.

Ciampi je prvi državni poglavar koji je službeno posjetio Vatikan otkako je prije dva tjedna izabran novi rimski prvosvećenik.

Susret je protekao u iznimno srdačnom ozračju, izvijestili su novinari na licu mjesta, a Papa i Ciampi su po običaju razmijenili darove. Ciampi je Papi darovao kalež iz XIX. stoljeća koji je pripadao knezovima Borgia, a od Pape je dobio kipić.

Nakon primanja kod Benedikta XVI., Ciampi i njegova pratnja sastali su se s kardinalom-državnim tajnikom Angelom Sodanom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara