Benko: Nije bilo policijskih propusta u slučaju Pukanić

OSIM sudjelovanja na predstavljanju programa prevencije i sprečavanja zlouporabe droga nazvanom "Ne, zato jer ne" u zagrebačkoj Petoj gimnaziji, ravnatelj policije Marijan Benko se morao baviti i pitanjima o slučaju Pukanić. Tako je odgovorio da nije bilo propusta u slučaju Pukanić te da je policija izvršila potrebne radnje i o svemu izvijestila nadležne institucije.

"Nije bilo propusta"

Benko je odbacio i optužbe da policija opstruira istragu o prisilnoj hospitalizaciji Mirjane Pukanić i ustvrdio da s njihove strane nije bilo nikakvih propusta.

Naravno o pojedinostima same istrage, nakon prijave Mirjane Pukanić da je policija "primjenjivala silu koja nije bila adekvatna otporu", te je upravo "ponižavajućim scenama privođenja pred novinarima narušila njena prava", nije želio ništa reći, pravdajući se da je ona još uvijek u tijeku.

"Policija nije ispitivala svjedoke?"

Neki od najvažnijih propusta su po mišljenju javnosti to što se snimke telefonskih razgovora u Hitnoj pomoći od 3. travnja, kada je Mirjana Pukanić prisilno hospitalizirana, nisu tražile odmah, a nakon što su naknadno pribavljene ispostavilo se da dio razgovora nije snimljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra se da su proturječne bile i izjave ravnateljice i voditeljice smjene Hitne pomoći Slobodanke Keleuve i Ileane Lučić Reunad te doktorice Dunje Tomljenović koja je bila uz Mirjanu Pukanić na putu do bolnice Vrapče.

"Odlazak u Vrapče"

Također, sumnjiv je i cijeli proces prebacivanja Mirjane Pukanić u Vrapče, iako se ranije liječila u bolnici Sestara milosrdnica, u koju po mjestu stanovanja i spada.

No, policija navodno nije ni istražila zašto je ravnateljica Hitne pomoći osobno s ravnateljem bolnice Vrapče dogovarala primanje Mirjane Pukanić, izričito tražeći da je primi određeni liječnik.

A.P.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara