Benko: Vjerujemo da je Korade u Hrvatskoj

RAVNATELJ policije Marijan Benko novinarima je danas kazao kako je policija svakim danom sve bliže Ivanu Koradi te kako vjeruju da je on u Hrvatskoj.

Benko kaže kako je siguran u to da će "zadaću odraditi uspješno".

Na novinarski upit hoće li potraga za Koradom imati ikakve veze s dolaskom američkog predsjednika Georgea Busha u Hrvatsku, Benko je kazao kako po pitanju sigurnosti neće biti nikakvih problema.

"Imamo dovoljno snaga i sposobnosti da možemo odraditi jedan i drugi posao jednakim intenzitetom", kazao je Benko.

Potraga za umirovljenim generalom se nastavlja, baš kao i  kriminalistička obrada četiri ubojstva. Prema nekim informacijama, policija pokušava spriječiti Koradin bijeg u Varaždinsku županiju.

Gotovi nalazi obdukcije Cilike i Gorana Hudić

Krunoslav Borovec kazao je kako trenutačno neće biti podizanja optužnice protiv odbjeglog generala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako su gotovi nalazi obdukcije tijela Cilike Hudić (67) i Gorana Hudića (15), koji će danas poslije podne biti pokopani na mjesnom groblju. Nalazi će biti, kako je kazao, dostavljeni istražnom sucu i državnom odvjetništvu i s njima se u interesu istrage ne ide u javnost.

Roditelji i djeca na oprezu

Diljem  Krapinsko-zagorske županije, škole i vrtiće danas čuva policija, ali se nastava odvija normalno. Takvo stanje moglo bi se nastaviti sve dok policija ne privede odbjeglog generala.

Gotovo sve škole zaključane su tijekom nastave, a smatraju se zaštićenim objektima u koje smiju ulaziti samo učenici i djelatnici škole. Također, u mnogim manjim mjestima poput Lobora, Petrove gore i Novog Goluboveca osnovani su svojevrsni krizni stožeri, dok roditelji u dogovoru sa djelatnicima u školu dovoze i odvoze djecu.

Uvedene su mnoge mjere sigurnosti poput one da danas nema nastave iz tjelesnog odgoja. Ispred ulaznih vrata u škole stoji dežurni policajac, a automobili MUP-a neprestano patroliraju.

K.C./I.Ć.
Foto: Index (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara