Benkovac: Otvoreno novo naselje za doseljene Hrvate

Benkovac: Otvoreno novo naselje za doseljene Hrvate
PREDSJEDNICA Povjerenstva za povratak prognanika i izbjeglica Gordana Turić, gradonačelnik Benkovca Branko Kutija i djevojčica Doris Erceg svečano su poslijepodne otvorili novo naselje, izgrađeno za doseljene hrvatske obitelji.

Novo naselje s 57 kuća izgrađeno je u Benkovačkom Selu, kod Benkovca, za isto toliko hrvatskih obitelji koje su u ratu prognane iz BiH. Benkovac je osigurao besplatne građevinske parcele, uz pomoć Zadarske županije izgradio infrastrukturu, a država je osigurala obiteljima građevni materijal kojim su same sebi izgradile kuće.

Na svečanom otvorenju novog naselja u Benkovačkom Selu bili su saborski zastupnici Šime Prtenjača, Mirjana Brnadić, zadarski župan Ivo Grbić, u ime Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka Lovre Pejković i mnogi dužnosnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na prigodnoj svečanosti benkovački gradonačelnik rekao je da je Benkovac u posljednjih nekoliko godina učinio mnogo kako bi zaživio taj model zbrinjavanja doseljenih hrvatskih obitelji.

Gordana Turić, predsjednica Povjerenstva za povratak prognanika i izbjeglica i povrat imovine, izrazila je zadovoljstvo u ime Vlade, ističući da je ona čvrsto odlučila da nitko u slobodnoj Hrvatskoj ne smije ostati na ulici. Izrazila je radost što je u novom naselju, u hrvatskim obiteljima, 78-ero djece, što tom naselju jamči budućnost.

Saborski zastupnik Šime Prtenjača rekao je da je taj projekt najbolji pilot-projekt zbrinjavanja hrvatskim prognanika u hrvatskoj državi.

Na kraju svečanosti zadarski nadbiskup, msgr. Prenđa blagoslovio je novo naselje. Poželio je mir i zadovoljstvo novim stanovnicima Benkovačkog Sela, ističući kako vjeruje da će oni sada vlasnicima vratiti imovinu, to jest kuće u kojima su dosad živjeli.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara