BEOGRAD: BORIS TADIĆ POLOŽIO PREDSJEDNIČKU PRISEGU

Novoizabrani srbijanski predsjednik Boris Tadić položio je u nedjelju u Beogradu prisegu na predsjedničku dužnost pred zastupnicima Skupštine Srbije, članovima republičke vlade i brojnim uzvanicima iz političkog, društvenog i vjerskog života.

"Prisežem da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i cjeline teritorija Republike Srbije, ostvarivanju ljudskih i građanskih sloboda i prava, poštovanju i obrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savjesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti", tekst je predsjedničke prisege koju je najprije izgovorio, a potom i vlastoručno potpisao novi predsjednik Boris Tadić.

Svečanoj sjednici su, osim predsjednika parlamenta Predraga Markovića, koji je dosad bio vršitelj dužnosti predsjednika Srbije, nazočili srbijanski premijer Vojislav Koštunica, potpredsjednik srbijanske vlade Miroljub Labus i svi ministri, predsjednik Skupštine SCG Zoran Šami i predsjednici zastupničkih klubova parlamenta te državne zajednice, guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić, predstavnici sudstva, te patrijarh Srpske pravoslavne crkve Pavle i predstavnici vjerskih zajednica u Srbiji.

Nakon polaganja predsjedničke prisege, novi srbijanski predsjednik Boris Tadić je, u kratkom obraćanju zastupnicima i gostima, naglasio da se činom njegovog preuzimanja dužnosti zaokružuju sve institucije u Srbiji, te da će svim svojim snagama i sposobnošću odgovorno doprinositi stabilizaciji institucija i zajednice.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnici Srpske radikalne stranke su se, inače, na svečanoj sjednici Skupštine Srbije pojavili odjeveni u bijele majice sa slikom svog predsjednika, haaškog optuženika Vojislava Šešelja.

Predsjednik Srbije Boris Tadić će u 13 sati, u zgradi Predsjedništva Srbije, pred brojnim gostima iz zemlje i predstavnicima više od 40 zemalja svijeta i formalno preuzeti dužnost od dosadašnjeg vršitelja dužnosti srbijanskog predsjednika Predraga Markovića.

(Hina) xttag ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara