Beograd: Četvrtooptuženi "Škorpion" izjasnio se da nije kriv

Na beogradskom Specijalnom sudu za ratne zločine u petak je Aleksandar Vukov, četvrti od petorice pripadnika paravojne postrojbe "Škorpioni" optuženih za ubojstvo šestorice zarobljenih srebreničkih Bošnjaka kod Trnova u srpnju 1995. godine, rekao da nije počinio krivično djelo za koje se tereti i da nije kriv.

Vukov, koji je optužen da je zapovijedio gdje da se ubiju zarobljenici, izjavio je kako je "tekstom optužnice, u najmanju ruku, šokiran, jer je sastavljena bez dokaza".

Optuženi je rekao da je o ubojstvu zarobljenika čuo, ali ne može točno precizirati vrijeme niti tko mu je o tome rekao, ali zna da su vojnici međusobno o tome pričali.

Snimku ubojstva zarobljenika "vidio je tek kada je prikazana u Haškom tribunalu, na suđenju Slobodanu Miloševiću".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Suđenje će biti nastavljeno 23. siječnja, kada će se o navodima optužnice izjasniti optuženi Branislav Medić.

Slobodan Medić, Pero Petrašević, Aleksandar Medić, Aleksandar Vukov i Branislav Medić optuženi su da su 17. srpnja 1995. godine, u mjestu Godinjske bare kod Trnova ubili šestoricu zarobljenika bošnjačke nacionalnosti iz Srebrenice, među kojima su dosad identificirani 17-ogodišnjaci Safet Fejzić i Azmir Alishpahić, te 36-godišnji Sadik Saltić, dok su obitelji na snimci prepoznale Smaila Ibrahimovića i Fadila Salkića, a identitet posljednje žrtve još je nepoznat.

Optužnica protiv petorice pripadnika "Škorpiona" podignuta je 7. listopada, nakon što je početkom lipnja na beogradskoj televiziji B92 prikazana video-snimka tog zločina.

(Hina) xtman ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara