Beograd neće tražiti Ahtisaarijevo izuzeće

SRBIJANSKO ministarstvo vanjskih poslova, uredi predsjednika i premijera Srbije poduzet će sve diplomatske korake kako bi se bez štete razriješila situacija glede izjava izaslanika UN za pregovore o statusu Kosova Martija Ahtisaarija, ali neće biti traženo njegovo izuzeće, objavili su u ponedjeljak navečer beogradski elektronički mediji.

Na sastanku beogradskog Pregovaračkog tima za Kosovo koji je bio zatvoren za javnost, po riječima jednog od njegovih članova Marka Jakšića, nije usvojen prijedlog predsjednice Koordinacijskog centra vlade Srbije za Kosovo Sande Rašković Ivić da se od generalnog tajnika UN-a zatraži da Athisaarija izuzme iz daljeg tijeka pregovora o statusu Kosova.

Glavni pregovarač UN za status Kosova Martti Ahtisaari u petak je kazao da naslijeđe Slobodana Miloševića mora biti uzeto u obzir u potrazi za rješenjem za status Kosova, kao i da svaki narod mora snositi odgovornost za svoju prošlost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beogradski mediji najavljuju i da će bečki pregovori o Kosovu, najvjerojatnije biti nastavljeni 7. i 8. rujna. Prvog dana bi se trebalo razgovarati o decentralizaciji, a drugog odvojeno o zaštiti crkvene i kulturne baštine te pravima zajednica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara