Beograd: Privedeno šestoro osumnjičenih za ratni zločin

UPRAVA MUP-a Srbije za borbu protiv organiziranog kriminala privela je u četvrtak šest od devet osoba za koje postoji osnovana sumnja da su počinili ratne zločine, protiv kojih je specijalni tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević podnio zahtjev za provođenje istrage, priopćilo je Specijalno tužiteljstvo za ratne zločine u Beogradu.

"Postoji osnovana sumnja da su privedene osobe izvršile ratni zločin protiv civilnog stanovništva", izjavio je za Radio B92 Bruno Vekarić, glasnogovornik Specijalnog tužiteljstva za ratne zločine. "Radi se o prvom predmetu koji je glavna haška tužiteljica Carla del Ponte u lipnju prošle godine predala u nadležnost pravosuđa Srbije", dodao je Vekarić, ne želeći precizirati o kojem se konkretno slučaju ratnog zločina radi.

Kako je najavljeno, Specijalno tužiteljstvo će detalje o tom slučaju javnosti priopćiti u petak. U jednoj ranijoj izjavi specijalni tužitelj Vladimir Vukčević je kazao da je riječ o "velikom predmetu u kojem ima više od 600 žrtava, a svi se svjedoci nalaze izvan Srbije".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara