Beograd: Protiv 262 člana kriminalnih skupina 395 kaznenih prijava

NA TEMELJU dokaza koje je policija prikupila nakon atentata na srbijanskog premijera Zorana Đinđića, podneseno je 395 kaznenih prijava protiv 262 člana raznih organiziranih kriminalnih skupina, izjavio je danas za Radio B92 predsjednik Odbora za obranu i sigurnost Skupštine Srbije Dragan Šutanovac.

U pritvoru se nalazi 1.031 osoba, kazao je Šutanovac, najavljujući da će biti kazneno gonjeni svi koji su umiješani u atentat na premijera Đinđića, ali i svi koji su počinili druga kaznena djela.

"Moje mišljenje je da postoji i skupina koja je politički motivirala ubojstvo premijera Đinđića, i da postoji skupina političkih lešinara koja se nadala da će na tom ubojstvu moći dobiti neke političke bodove", kazao je Šutanovac. On je dodao da je Odbor za obranu i sigurnost, kojem je na čelu, odlučio formirati anketnu komisiju koja će proučiti izjave i priopćenja nekih stranaka uoči i nakon ubojstva premijera Đinđića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Inicijativu za zabranu Srpske radikalne stranke, inače, prije nekoliko dana iznio je predsjednik Skupštine Vojvodine i čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

(Hina) ttag sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara