BEOGRAD: ŠEŠELJ OČEKUJE HAŠKU OPTUŽNICU IDUĆEG TJEDNA

Vojislav Šešelj, čelnik Srpske radikalne stranke, izjavio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare da će ´najvjerojatnije idućega tjedna´ u Beograd stići optužnica Haškog suda, potpisana prije nepunih mjesec dana, protiv njega i bivšeg načelnika Resora državne sigurnosti Jovice Stanišića.

Šešelj je ponovio da je rezervirao avionsku kartu za Den Haag za 24. veljače, te da će pred Međunarodni kazneni sud otići dobrovoljno, ali ne pristajući da na bilo koji način u tome sudjeluje srbijanska vlada.

Šešelj je novinarima rekao i da se za svjedočenje pred Haškim sudom priprema i surčinski biznismen Ljubiša Buha zvani Čume, koji je u proteklih desetak dana optužio niz ljudi iz podzemlja, ali i bivše i sadašnje policijske strukture (posebno bivšeg zapovjednika Jedinica za specijalne operacije, tzv. Crvene beretke, Milorada Lukovića Legiju) za organizirani kriminal, otmice i ubojstva, među ostalim ubojstvo bivšeg predsjednika Srbije Ivana Stambolića, nestaloga u kolovozu 2000. godine, te pokušaje atentata na lidera (izvanparlamentarnog) Srpskog pokreta otpora Vuka Draškovića.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Buhino svjedočenje, tvrdi Šešelj, temeljit će se na tvrdnjama da je Slobodan Milošević osobno naređivao vođama paravojnih formacija progon i etničko čišćenje nesrpskog stanovništva u ratovima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Potpredsjednik srbijanske vlade Miodrag Isakov potvrdio je u nedjelju da je, boraveći u Strasbourgu, iz diplomatskih krugova dobio pouzdane informacije da je glavna tužiteljica Carla del Ponte potpisala optužnicu protiv Vojislava Šešelja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara