BEOGRAD: U SUBOTU SASTANAK ČELNIKA STRANAKA DEMOKRATSKOG BLOKA

Čelnici stranaka demokratskog bloka koje su ušle u novi saziv srbijanskog parlamenta održat će u subotu, 10. siječnja, zajednički sastanak o formiranju buduće srbijanske vlade, izjavio je u četvrtak novinarima zamjenik predsjednika Demokratske stranke (DS) i aktualni srbijanski premijer Zoran Živković. L

Međutim, još nije jasno da li će vlada biti manjinska ili će u nju, osim Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislava Koštunice, G17 Plus Miroljuba Labusa, te koalicije Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića i Nove Srbije Velimira Ilića, ući i DS, s obzirom na Živkovićevu izjavu da je ta stranka "i dalje bliža varijanti da ne uđe u vladu, ali da podrži vladu ostale četiri stranke demokratskog bloka".

Najavljeni pregovori Koštuničine stranke i Srpske radikalne stranke nisu održani, jer je zamjenik predsjednika te stranke Tomislav Nikolić, kako u četvrtak prenose beogradski elektronski mediji, ponovio da radikale "ne zanima niti jedna vlada osim osim koalicije ponuđene DSS-u".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U parlament, koji mora biti konstituiran najkasnije 27. siječnja, osim navedenih šest stranaka, ušla je i Socijalistička partija Srbije Slobodana Miloševića.

(Hina) ttag dj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara