Beograd: Uhićeni ubojice policijskog generala Boška Buhe

PRIJE 20 dana uhićena su tri bliska suradnika Željka Maksimovića Make, osumnjičenog za ubojstvo policijskog generala Boška Buha, ubijenoga u srpnju 2002. godine, rečeno je u srijedu novinarima u srbijanskoj vladi.

Jedan od trojice uhićenih, koji je i neposredni izvršitelj ubojstva generala Buhe, ponudio se policiji za zaštićenog svjedoka.

Na osnovi informacija koje su dali uhićeni, policija je došla do saznanja da je skupina Željka Maksimovića Make bila vodeća za likvidacije u prvoj polovini 90-ih godina, a na osnovi njihovih izjava riješena su tri dosad neriješena ubojstva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubojstva su bila izvršavana po nalogu državnih organa, a pripadnici te skupine imali su legitimacije Službe državne sigurnosti MUP-a Srbije, a ubojstva su se dogodila u vrijeme dok je na čelu te Službe bio Jovica Stanišić, uhićen odmah po atentatu na srbijanskog premijera Zorana Đinđića.

U vladi Srbije novinarima je rečeno da nije isključeno da ta skupina stoji iza ubojstva Đorda Božovica Giške, zapovjednika Srpske garde Vuka Draškovića 1991. godine, Branislava Matića Belog, glavnog financijera Draškovićeva Srpskog pokreta obnove, Zorana Todorovića Kundaka, desne ruke Mirjane Marković u Jugoslavenskoj ljevici (čovjeka koji je, kao osnivač "Beopetrola", oteo imovinu hrvatske INA-e u Srbiji), Radovana Stojičića Badže, vršitelja dužnosti ministra unutarnjih poslova 1997. godine, Dade Vujasinović, novinarke "Duge" i Radojice Nikčevića, ubijenog srbijanskog biznismena, čije poslove su naslijedili Željko Ražnatović Arkan, ubijen početkom 2000. godine u Beogradu, te Giovanni di Stefano, prijatelj i vjenčani kum ubijenog Arkana i (također uhićene) folk-pjevačice Svetlane Cece Ražnatović, koji se lažno predstavlja kao odvjetnik, te koji je bio blizak Miloševićevu režimu.

Policija, rečeno je, osnovano sumnja da se Željko Maksimović Maka, koji je od ubojstva generala Boška Buhe u bijegu, vratio u zemlju i da namjerava aktivirati svoje suradnike.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara