Beogradski kriminalci željeli oteti Gotovininu djecu

4. LIPNJA u posljednji je trenutak spriječena otmica Gotovinine djece, kojom bi odbjeglog Gotovinu primorali da se preda Haaškom sudu, saznaje Nacional dodajući kako je otmicu planirala izvesti skupina beogradskih kriminalaca.

Ante Gotovina ima dvoje djece: kćer Anu rođenu 1994. godine iz veze s novinarkom Vesnom Karuzom, te sina Antu rođenog 1998. godine u braku s Dunjom Zloić Gotovinom. Dunja Zloić Gotovina i sin žive na Srebrnjaku, a u posjet im često dolazi i Ana.

Plan otmičara bio je oteti barem jedno dijete Ante Gotovine. Nacional piše kako se ne zna je li haško tužiteljstvo bilo upoznato s otmicom, no zanimljivo je da je Carla del Ponte u svibnju izjavila da će Gotovina sigurno biti uhićen do kraja lipnja.

Gotovinini suborci krajem svibnja saznali su kako se planira otmica njegove djece, pa su se sami organizirali i počeli paziti na njegovu kuću. Obavijestili su MUP, no nitko nije ozbiljno reagirao.

Nakon tjedan dana i oni su počeli razmišljati o tome da se možda radi o zabuni, pa su prorijedili praćenje Gotovinine obitelji. No, nakon nekoliko dana Gotovinini suborci dobili su obavijest s granice Bajakovo da su u Hrvatsku ušla četvorica mladića koje se povezuje s beogradskim kriminalnim miljeom, saznaje Nacional.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ophodnja kuće i ulice tada je bila pojačana, a predvečer je automobil s beogradskim kriminalcima primijećen pred gostionicom Pentagon, koja se nalazi na križanju Petrove i Srebrnjaka.

Gotovinini suborci odlučili su akciju izvesti sami, piše Nacional, te dodaje kako su četvorica Gotovininih ljudi upala u gostionicu, dvojica s Ultimax automatima strašne razorne moći, a dvojica s pištoljima, dok je desetak njihovih suboraca čekalo ispred gostionice.

Otmičari su za samo minutu bili vezani. Oduzeti su im ključevi i mobitel, a zatim su odvezeni što dalje od Srebrnjaka. U njihovu je automobili nađen i papir s kućnom adresom Dunje Gotovine te broj fiksnog telefona koji se ne nalazi u imeniku.

Beogradski kriminalci Marko Savić, Duško Radić, Goran Radić i Mile Jović priznali su, piše Nacional, da je otmica Gotovinine djece bila naručena no nisu znali ili htjeli reći od koga, a tvrdili su da su oni željeli samo novac.

Gotovinini suborci kriminalcima su oduzeli oružje i automobil, te su ih odvezli do graničnog prijelaza kod Bosanske Gradiške, gdje su ih ostavili samo s pasošima kako bi mogli prijeći granicu. Naravno, prije nego što su ih pustili, otmičari su bili "dobro izdevetani".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara