Beogradski nadbiskup hočevar čestitao Božić katoličkim vjernicima

BEOGRADSKI nadbiskup Stanislav Hočevar u ponedjeljak je čestitao Božić svim vjernicima koji taj blagdan slave 25. prosinca, po Gregorijanskom kalendaru.

U božićnoj Poslanici katoličkih biskupa u Srbiji, koju je danas pročitao nadbiskup Hočevar, podsjetili su na odgovornost svakog pojedinca za "izgradnju ovozemaljskog društva, po mjeri istinskih vrijednosti koje su zapisane u srcu svakog ljudskog bića".

"Važnost ove zadaće pojavljuje se u sadašnjem trenutku i kao potreba odlučivanja i izbora osoba prikladnih za vođenje društva", kaže se u Poslanici i dodaje: "Molimo i zajedno s vama želimo da svjetlo istinito prosvijetli svakog građanina ove zemlje, da on uspije dati istinski doprinos napretku ovog društva", navodi se i izražava žaljenje zbog "nesporazuma" zbog kojih ovogodišnji Božić po Gregorijanskom kalendaru "nije bio uključen u školske praznike", čime je "došlo do nepravednog prebrojavanja naših građana po vjerskoj pripadnosti".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslanicu su, osim nadbiskupa Hočevara, potpisali i biskup subotički Janoš Penzeš, biskup zrenjaninski Laslo Huzvar, generalni vikar za Srijem Đuro Gašparović i apostolski egzarh za grkokatolike u Srbiji i Crnoj Gori vladika Đura Đžudžar.

(Hina) ttag sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara