Berlin: Islamski ekstremist dobio njemačku vizu

NJEMAČKE vlasti izdale su vizu za ulazak u zemlju jednom traženom islamskom ekstremistu, unatoč tome što se njegovo ime nalazi na popisu Europske unije s 50 najtraženijih terorista, javila je državna TV postaja ARD u ponedjeljak uvečer.

Tridesetdvogodišnjem Alžircu Sofianeu Fahasu njemačko veleposlanstvo u Alžiru je u studenom prošle godine izdalo vizu radi spajanja obitelji a vlasti u saveznoj pokrajini Schleswig - Holstein su mu nakon toga dale boravišnu dozvolu. Sofiane Fahas je aktivni pripadnik militantne islamske organizacije Al Takfir koja se, između ostalog, povezuje i s terorističkim napadima u Madridu u ožujku ove godine.

Ministarstvo vanjskih poslova je priopćilo da je Sofianeu Fahasu u međuvremenu povučena viza i poništene dozvola boravka ali je on još uvijek na slobodi.

Potpredsjednik zastupničkog kluba oporbene Kršćansko demokratske unije (CDU) Wolgang Bosbach je od savezne vlade zatražio "najhitnije rasvjetljavanje" okolnosti pod kojima je vizu dobila osoba čije ime se nalazi na popisu traženih zbog terorizma, dostupne čak i na internetu. Bosbach je od vlade istodobno zatražio jamstvo da će "sigurnosne rupe" ubuduće biti zatvorene. U protivnom je potrebno reformirati vizni režim, zaključio je Bosbach.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministri unutarnjih poslova saveznih pokrajina prošlog su tjedna donijeli odluku o osnivanju jedinstvene baze podataka koja bi pratila aktivnosti islamskih ekstremista.

(Hina) xnkre ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara