BERLIN: OSNOVANA ZAKLADA WORLD CINEMA

Članovi Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu i njemačke državne Zaklade za kulturu u utorak su izvijestili kako je osnovana zaklada World Cinema, čiji je prihod namijenjen potpori i promicanju filmske industrije u onim dijelovima svijeta u kojima je ona u financijskim poteškoćama.

Zaklada World Cinema omogućit će da se do 2007. pomogne u filmskoj produkciji i promociji kino-projekata u zemljama u kojima je filmska industrija vrlo slabo razvijena ili je ugrožena zbog ekonomske i političke krize. Riječ je zemljama Latinske Amerike, Bliskog istoka, središnje Azije i Afrike.

"Ova inicijativa pomoći će svjetskoj filmskoj produkciji te će obogatiti njemačku kinematografsku ponudu", smatra direktor Berlinalea Dieter Kosslick.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Filmovi koje izabere Zaklada morat će nositi jasnu i autentičnu poruku zemlje iz koje potječu te odražavati originalnu kulturu te zemlje", rekla je umjetnička direktorica državne Zaklade za kulturu Hortensia Voelckers. "Moramo poduprijeti projekte koji imaju izgleda za uspjeh i koji bi mogli dati pravi poticaj kinematografskoj kulturi određene regije", rekla je.

(Hina) xmh ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara