Berlin: Uhićen najtraženiji njemački bjegunac

NAJTRAŽENIJI njemački bjegunac, bivši državni tajnik u ministarstvu obrane Ludwig Holger Pfhals u utorak je uhićen u Parizu na temelju međunarodne tjeralice, javila je njemačka državna TV postaja ARD i Spiegel TV pozivajući se na francuske istražitelje. Pfhalsovo uhićenje u međuvremenu potvrdilo je i državno tužiteljstvo u Augsburgu.

Pfhalsa se sumnjiči za primanje mita, pronevjeru i prijevaru.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićenjem u Parizu završena je petogodišnja potraga za Pfhalsom kojeg se smatra ključnom osobom u aferi prodaje Bundeswehrovih oklopnih vozila marke Fuchs Saudijskoj Arabiji. Oklopna vozila su isporučena usprkos embargu Bundestaga a procjenjuje se da je Pfhals za posredovanje u prodaji od njemačkog trgovca oružjem Karlheinza Schreibera primio mito u visini od 2 milijuna eura. Zbog primanja mita u istom slučaju protiv Maxa Straussa, sina bivšeg bavarskog premijera i saveznog ministra obrane Franza Josefa Straussa, pred sudom u Muenchenu se vodi proces. Pfhalsa se također povezuje i sa spornom prodajom istočnonjemačke rafinerije Leuna francuskoj tvrtki Elf u što su bili umiješani tadašnji kancelar Kohl i francuski predsjednik Mitterand.

Pfhals je nestao 1999. a policija mu je ušla u trag nakon što je potkraj prošlog mjeseca iz Pariza pokušao uspostaviti vezu sa svojim njemačkim odvjetnikom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara