Berlin: Uhićena banda krijumčara ljudima

Policija je u sjevernonjemačkom Rostocku uhitila bandu krijumčara ljudima koji su dulje vrijeme iz istočne Europe ilegalno dovodili osobe koje su prisiljavali na prostituciju, priopćilo je petak javno tužiteljstvo.

Vođa bande je navodno jedan 29-godišnji Litvanac a u njoj je 13-ero Nijemaca i osam stranaca, uglavnom Ukrajinaca i Rusa. Osumnjičeni se osim krijumčarenjem ljudi terete i za stvaranje kriminalne organizacije, pranje novca, trgovinu drogom te iznuđivanje zaštitnog novca (reketarenje).

Kako je priopćilo tužiteljstvo u Rostocku tijekom četverogodišnjeg djelovanja banda je prokrijumčarila 56 žena iz istočne Europe koje su zatim bile prisiljene na prostituciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tijekom racije koja je bila usredotočena na crvenu četvrt Rostocka ali i na objekte u Hamburgu i Heppenheimu, zaplijenjeno je 500. 000 eura gotovine te nekretnina u milijunskoj vrijednosti.

Njemački ministar unutarnjih poslova Otto Schily (Socijaldemokratska stranka Njemačke-SPD) iskazao je zadavoljstvo postignutim uspjehom koje dokazuje izuzetnu suradnju savezne i lokalne policije. Schily je krijumčarenje ljudima okarakterizirao kao "jedan od najgnjusnijih oblika organiziranog kriminala".

(Hina) xnkre ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara