Berlusconi ne podnosi ostavku

Unatoč nekim najavama talijanski premijer Silvio Berlusconi izjavio je u ponedjeljak navečer, nakon razgovora s predsjednikom Italije Carlom Azegliom Ciapmijem, da neće podnijeti ostavku. L

"Nisam i neću podnijeti ostavku", rekao je Berlusconi po izlasku iz palače Quirinale nakon jednosatnog razgovora s predsjednikom Ciampijem.

Iz ureda predsjednika republike je priopćeno da je od Berlusconija zatraženo da što prije izvijesti predsjednika Ciampija o stanju u vladi i njenom položaju u parlamentu.

Priopćeno je također da je predsjednik Ciampi prihvatio ostavke potpredsjednika vlade Marca Follinija i četvorice ministara koji su članovi Unije kršćanskih demokrata (UDC).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar vanjskih poslova Gianfranco Fini izjavio je ranije u ponedjeljak da je Berlusconi pristao dati privremenu ostavku na premijersku dužnost i prihvatiti novi mandat predsjednika Carla Azeglia Ciampija te sastaviti novu vladu.

Talijanska vlada našla se pred padom kad su njeni članovi iz Unije kršćanskih demokrata u petak podnijeli ostavke. U međuvremenu je ta stranka pristala na povratak u novu vladu kako bi spriječila raspad vladajuće koalicije i sazivanje novih izbora.

(Hina)xstom ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara