Berlusconi: Neću se kandidirati ako ne ispunim obećanja

TALIJANSKI premijer Silvio Berlusconi najavio je da se neće ponovno kandidirati na slijedećim izborima ako ne ispuni obećanja koja je dao Talijanima, piše danas na prvoj stranici list "Corriere della Sera".

List piše da je talijanski premijer najavio da će uskoro početi provoditi plan o spuštanju poreza sa 46 posto, koliko sada trebaju plaćati Talijani, na 33 posto koliko je bilo predizborno obećanje. U predizbornoj kampanji prije tri godine Silvio Berlusconi je potpisao, tijekom jedne televizijske emisije, tzv. pakt s Talijanima u kojem je obećao smanjivanje poreznog pritiska i druge reforme. Za dvije godine istječe mandat Parlamenta, a prema tome i vlade, a Berlusconijeva vlada desnog centra još nije ispunila obećanja. Sada je Berlusconi najavio da će u travnju uvesti prva smanjenja poreza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ako ne uspijem ispuniti točke mojeg ugovora s Talijanima, neću se ponovno kandidirati. Građani će, poslije rezova poreza, imati u džepovima više novaca i moći će ih potrošiti. Na taj način će potaknuti se gospodarstvo. U travnju će porez biti smanjen za šest milijardi eura", rekao je Berlusconi.

(Hina) xst ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara