BERLUSCONI OTVOREN ZA NOVE BARROSOVE PRIJEDLOGE

Imenovani predsjednik Europske komisije Jose Manuel Durao Barroso iznijet će "nove prijedloge" za svoju ekipu na sjednici Vijeća koja će se održati 4. i 5. studenoga, izvijestio je u petak navečer Silvio Berlusconi uz napomenu da je "otvoren".

"Svi smo otvoreni za nove prijedloge imenovanog predsjednika Europske komisije Josea Manuela Duraa Barrosa o kojima će nas izvijestiti na sljedećoj sjednici Europskog vijeća 4. i 5. studenog", kazao je šef talijanske vlade na kratkoj konferenciji za tisak nakon sastanka ministarskog vijeća u Rimu.

Berlusconi je prije sjednice primio Rocca Buttiglionea, talijanskog kandidata za Komisiju u Bruxellesu.

Buttiglione, ministar za europsku politiku u ostavci nije dao izjavu nakon susreta s Berlusconijem koji je trajao četredeset minuta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnicima u europskom parlamentu nisu se svidjele Buttiglioneove izjave o homoseksualnosti i o ženama. Premda se Buttiglione ispričao i obećao bolju suradnju, to nije bilo dovoljno da ukloni sumnje Parlamenta, pa se tako Barroso u srijedu morao odreći svoje momčadi u kojoj su problematični još neki članovi.

Osim problema u svezi s političkom ravnotežom i nacionalnim ponosom, plan za Barrosovo spašavanje mogao bi u Italiji djelovati poput bumeranga, budući da je Buttiglione imenovan kao talijanski kandidat kako bi se načinio ustupak njegovoj stranci UDC-u (kršćanski demokrati) i izbjegao veći preustroj vlade.

(Hina) xvrad ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara