berlusconi slavi 10. godišnjicu ulaska u politiku

Oštrim napadom na sudstvo i oporbu talijanski premijer i čelnik pokreta Naprijed Italijo Silvio Berlusconi obilježio je u subotu u Rimu 10. godišnjicu svoga izlaska na političku pozornicu.

"Osjetili smo približavanje nesreće, konac talijanske demokracije", uvodno je naglasio Berlusconi u svom govoru u Kongresnoj palači četvrti EUR u Rimu kojim je počela proslava 10. godišnjice osnutka pokreta Naprijed Italijo (Forza Italia). Berlusconi je govorio o pravosuđu napadajući tužiteljstvo i suce. "Fašizam je manje mrski od ovog pravosuđa sudaca u togama", grmio je Berlusconi koji je bio oštar i prema oporbi.

"Ljevica nije izgubila svoje mane. U njezinoj je DNK želja da suparnike eliminira sudskim postupcima. Nikada neće moći postojati kompromisi o načelima s onim snagama koje se pozivaju na komuniste ili koje su s komunistima u savezu", rekao je Berlusconi i podsjetio ljevicu da je upravo Forza Italia stranka koja već deset godina dobiva najviše glasova Talijana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pokret Naprijed Italijo je zaslužan "za spas Italije od komunizma", rekao je Berlusconi i dodao kako je njegova stranka uzela ono "što je bilo najbolje od liberalizma i socijalizma".

Na proslavu 10. godišnjice pokreta Naprijed Italijo u Rim je stiglo oko 6.000 osoba čarter letovima, specijalnim vlakovima i autobusima.

(Hina) st sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara