BERLUSCONI TUŽIO ČELNIKA OPORBENE DEMOKRATSKE LJEVICE

Talijanski premijer Silvio Berlusconi tužio je čelnika oporbene Demokratske ljevice Piera Fassina za klevetu, te zatražio 15 milijuna eura odštete.Fassino je, kako u utorak piše "Corriere della Sera", najavio da će se odreći zastupničkog imuniteta, te zatražio od Berlusconija da učini isti potez.

"Za razliku od Berlusconija za koga je većinski desni centar donio zakon kojim ga se spašava od procesa, odgovaram za svoje postupke i nemam namjeru sakriti se iza štita zastupničkog imuniteta. Izazivam Berlusconija da učini isto", rekao je Fassino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Berlusconi je zatražio pokretanje sudskog postupka protiv Fassina koji je 30. kolovoza u svom govoru kako se "lutkar koji povlači konce spletkara Igora Marinija nalazi u Palači Chigi (sjedištu talijanske vlade)".

Berlusconi se osjetio uvrijeđenim i odlučio tužiti Fassina. Marini, koji se nalazi u zatvoru u Torinu, optužuje čelnike lijevog centra koji su bili na vlasti 1997. godine, dakle od sadašnjeg predsjednika Europskog povjerenstva Romana Prodija, zatim Fassina, bivšeg ministra vanjskih poslova Lamberta Dinija i druge, da su primili mito u poslu kupoprodaje srbijanskog Telekoma.

Fassino je kazao kako netko iz Palače Chigi povlači konce Marinijevih izjava. Sud bi trebao utvrditi je li time uvrijedio Berlusconija.

(Hina) st nab

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara