Berlusconi za ulazak Rusije u EU

TALIJANSKI premijer i predsjedavajući Europske unije Silvio Berlusconi rekao je u petak na zajedničkoj konferenciji za novinare s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom kako ostaje i dalje veliki zagovaratelj ulaska Rusije u Europsku uniju.

"Podupirem što veću integraciju Rusije s EU. Tijekom talijanskog semestra predsjedanja EU učinit ćemo sve što je moguće za približavanje Moskve EU, ali pri tome ne treba gledati na sat", rekao je Berlusconi, a i Putin je rekao kako za tako što još ima vremena.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare u Porto Rotondu na Sardiniji, gdje će kao gost Berlusconija u vili "Certosi" Putin odsjesti do 31. kolovoza, dvojica državnika su poželjeli veću ulogu Ujedinjenih naroda u Iraku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Putin je kazao kako su se u Irak infiltirali "međunarodni teroristi", te je potrebno raščistiti situaciju.

Ruski je predsjednik, koji je u petak doputovao na Sardiniju, kazao kako i za ulazak UN u Irak treba proći još vremena.

Talijanski protokol Putinov posjet Berlusconiju okarakterizirao je kao "neformalni", ali su dvojica državnika u zrakoplovnoj luci u Olbiji odslušala intoniranje himni, pregledala postrojeni vojni red i pozdravili zastave. Berlusconi je na konferenciji za novinare najavio i pojednostavljenje u talijanskom davanju viza za Ruse, posebno mlađe od 30 godina. To još nije ukidanje viza, kako je tražila Moskva, ali je riječ o pojednostavljenju procedure za njihovo dobivanje.

Predviđena je još jedna konferencija za novinare Berlusconija i Putina za subotu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara