Berlusconiju povjerenje parlamenta, vlada stupa na dužnost

Gornji dom talijanskog parlamenta Senat izglasovao je u četvrtak povjerenje drugoj vladi desnog centra premijera Silvija Berlusconija, sa 170 glasova za, 117 protiv i nijednim suzdržanim.Nakon što je dan ranije i Zastupnički dom dao povjerenje Berlusconiju, sada je talijanska vlada prošla sve instance uoči preuzimanja dužnosti, pošto su ministri još u subotu, a podtajnici u utorak, već prisegnuli pred predsjednikom države Carlom Anseglijem Chiampijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Berlusconi, zadovoljan rezultatima glasovanja u parlamentu, najavljuje novi polet za svoju vladu, koja će, po njegovim najavama, do isteka redovnog mandata odnosno do redovnih parlamentarnih izbora u svibnju 2006., raditi na zaštiti kupovne moći talijanskih obitelji, jačanju razvitka juga zemlje i konkurentnosti talijanskih tvrtki u svijetu. Berlusconi je u završnoj riječi kazao kako vlada ne odustaje od svojih programa smanjenja poreznog pritiska, te da će ispuniti sva obećanja koja je dao Talijanima uoči izbora 2001. godine.

Prva Berlusconijeva vlada izabrana 2001. trajala je 1400 dana, što je apsolutni rekord u trajanju vlada u poslijeratnoj Italiji.

(Hina) xstom ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara