BH Airlines dobio prva dva zrakoplova, redoviti letovi u lipnju

DVA putnička zrakoplova tipa ATR-72 isporučena su u četvrtak za potrebe nove bosansko-hercegovačke zrakoplovne tvrtke koja će biti pravni sljednik ugašene Air Bosne.

Tvrtka BH Airlines, kako će se zvati novi bosanskohercegovački zračni prijevoznik, uz financijska jamstva Vlade Federacije BiH kupila je na desetogodišnji leasing dvije rabljene letjelice koje bi u redovan promet trebale stupiti već tijekom lipnja.

Tvrtku Air Bosna, čiji je pravni sljednik BH Airlines, 1996. zajednički su osnovali Vlada federacije BiH i sarajevski Energoinvest. Ta tvrtka otišla je u stečaj prošle godine zbog nagomilanih dugova, a financijska konsolidacija postignuta je zahvaljujući nastavljenoj potpori federalne Vlade.

Direktor BH Airlinesa Nudžeim Rečica najavio je, po prispjeću zrakoplova u Sarajevo, kako će ova tvrtka za početak uspostaviti redovite linije prema Istanbulu i Izmiru te Zurichu, a u planu je i povezivanje Sarajeva s nekim odredištima u Njemačkoj.

Uz sarajevsku zračnu luku, zrakoplovi BH Airlinesa koristiti će i one u Mostaru i Banjoj Luci, koje u ovom trenutku nemaju redovitih letova prema europskim odredištima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara