BIH: BONUS I HT MOSTAR POKRENULI POMOĆ OBITELJIMA HRVATSKIH UZNIKA U HAAGU

Udruga građana Bonus pokrenula je zajedno s tvrtkom fiksne telefonije, Hrvatskim telekomunikacijama iz Mostara humanitarnu akciju za pomoć obiteljima hrvatskih haških uznika. L

Tromjesečna akcija traje do 9. svibnja ove godine a može se ostvariti pozivajući telefonski na broj 092 840 860 čime se donira 1,45 maraka. Hrvatske telekomunikacije Mostar odrekle su se cjelokupnog prihoda u korist djece haških zatvorenika. U govornoj poruci se na automatu pojašnjava za što će biti utrošen prikupljeni novac.

"Budući da ne postoji institucionalni način osiguranja skrbi, Udruga Bonus pokušava isključivo na temelju dragovoljnosti osigurati financijsku potporu za djecu i materijalno nesituirane članove obitelji hrvatskih uznika", navodi se u priopćenju udruge Bonus. Dodaje se kako je glavni cilj osigurati da odrastanje djece hrvatskih haških zatvorenika ne krene u krivom smjeru. U Bosni i Hercegovini jedino udruga Bonus povremenim akcijama pomaže hrvatske haške zatvorenike i njihove obitelji. Federalna vlada riješila je status bošnjačkih haških optuženika i njihovih obitelji, a za bosanskohercegovačke Srbe optužene pred Haškim sudom skrbi Banja Luka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Bonusa Vlatko Matošević izrazio je razočaranje što u protekle tri godine ta udruga nije uvrštena ni u županijske ni u federalni proračun.

"Do sada ni od Federacije ni od županije nismo dobili ni marke", rekao je Matošević. Pojasnio je kako im prijašnja vlast u Federaciji nije željela pomoći dok im je obećano kako bi se mogli sustavno financirati u 2004. Do sada je udruga Bonus organizirala više dražbi slika i drugih akcija tijekom kojih je prikupljala novac za haške zatvorenike i njihove obitelji. Tim novcem uspjeli su se organizirati posjeti obitelji hrvatskim haaškim zatvorenicima.

(Hina) xzkre ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara