bih: božićna poslanica kardinala puljića

U povodu predstojećih božićnih blagdana nadbiskup Vrhbosanski kardinal Vinko Puljić večeras je objavio poslanicu pod nazivom "Radost i mir je tamo gdje je Isus", a u kojoj izražava želju neka ovogodišnje božićno slavlje bude prožeto otajstvom Božje blizine svakom čovjeku. L

"Neka Vam božićno otajstvo donese radost srcu i obitelji, mir i pomirenje međusobno, svjetlo koje obasjava Vaš svagdašnji križni put. Otkrijte izvor snage i nade u kojem ćete se boriti protiv zla i beznađa, protiv svega što urušava čovjeka, obitelj i društvo", navodi se u Poslanici kardinala Puljića vjernicima.

Kardinal Puljić ističe kako se "u ozračju ravnodušnosti i relativizma pojavljuje Božićno svjetlo koje svakog čovjeka želi obasjati istinom i ogrijati dobrotom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Čovjek koji se otuđio i sebi i drugima, čovjek čiji je život postao bezvrijedan pod udarom ratova i terorizma, otkrivši radosnu vijest o rođenju Sina Božjega, otkriva sebe u izvornom dostojanstvu voljenog bića. Otkriva sebe obasut izobiljem Božje ljubavi", navodi, uz ostalo, kardinal Puljić.

Iako živimo u sumornom ozračju umora pa i zatvorenosti, u svima ipak, kaže kardinal Puljić, tinja duboko iščekivanje. "Nakon svih stresova, neriješenih životnih pitanja, zagušenosti medijskim informacijama, svih interesnih političkih igara, globalizacije u kojoj čovjeka nestaje, crnih terorističkih akcija ubijanja nevinih, kao da svi očekuju nekog, a koji bi 'čarobnim potezom' spasio čovjeka, donio sigurnost i otvorio perspektive", dodaje kardinal Puljić u božićnoj poslanici.

(Hina) pg sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara