BiH definirala trasu autoceste na koridoru V.C

VLASTI Bosne i Hercegovine usvojile su konačnu trasu dijela autoceste na koridoru V.C koji prolazi kroz tu zemlju a jedino preostalo pitanje koje treba riješiti je južna točka spoja s Hrvatskom, prenosi u subotu sarajevski "Dnevni avaz".

Ovaj list navodi kako je na razini Ministarstva transporta i komunikacija BiH u petak postignut konačni dogovor o trasi buduće autoceste što je potvrdio i ministar Branko Dokić.

On je kazao kako će se sada pristupiti definiranju modela financiranja gradnje što će se najvjerojatnije učiniti putem dodjele koncesije.

Odgovarajući natječaj mogao bi biti raspisan početkom 2006. godine a do sredine 2006. godine bit će završena sva projektna dokumentacija, kazao je Dokić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema planu kojega je usvojilo Ministarstvo transporta i komunikacija BiH, autocesta na koridoru V.C u tu zemlju će na sjeveru ulaziti kod Svilaja da bi se nastavila preko Modriče, Doboja, Zenice i Sarajeva ka Mostaru i Počitelju i konačno pored Međugorja produžila u pravcu južne granice s Hrvatskom.

U Ministarstvu transporta i komunikacija pretpostavljaju kako će južni spoj s Hrvatskom biti definiran tijekom rujna a BiH je, navodno, pripremila prijedlog po kojemu bi to bio granični prijelaz Grabovina.

Na oko 340 kilometara autoceste kroz BiH gradit će se 75 kilometara tunela i 33 kilometra mostova.

(Hina) xrm ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara