BiH: Europska komisija pomaže borbu protiv organiziranog kriminala

EUROPSKA komisija (EC) osigurat će pomoć Bosni i Hercegovini u svoti od 200 tisuća eura kako bi se ta zemlja mogla učinkovitije boriti protiv organiziranog kriminala, potvrdili su u petak ministar sigurnosti BiH Bariša Čolak i voditelj ureda EC u Sarajevu Michael Humphreys.

Oni su potpisali sporazum kojim se Europska komisija obvezala poduprijeti uspostavu posebnog odjela za borbu protiv organizirnog kriminala i korupcije koji će djelovati pri državnom Ministarstvu sigurnosti.

Policijske snage u BiH i danas su odvojene entitetskim granicama a Ministarstvo sigurnosti predstavlja nadomjestak ministarstvu unutarnjih poslova pa ono ima i zadaću koordinacije aktivnosti različitih agencija i organizacija zaduženih za provedbu zakona.

Odjel za borbu protiv organiziranog kriminala u BiH trebao bi profunkcionirati u sljedećih 18 mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Procjenjuje se kako će toliko vremena trebati za razvijanje strategije i mehanizama njegova djelovanja kao i za uspostavu posebne baze podataka o do sada registriranim počiniteljima kaznenih djela povezanim s organiziranim kriminalom i korupcijom.

Veleposlanik Humhreys najavio je kako će vlastima BiH pri tom pomoć pružati predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova Poljske koje će također plaćati Europska komisija.(Hina) xrm ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara