BiH i Albanija žele poboljšati suradnju

MINISTRI vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Albanije potpisali su u utorak u Sarajevu bilateralne sporazume o suradnji u oblasti obrazovanja i znanosti, o suradnji dva ministarstva te protokol o ukinuću viza za nositelje diplomatskih i službenih putovnica.

Šef bosanskohercegovačke diplomacije Mladen Ivanić izjavio je ovim povodom kako je suradnja njegove zemlje s Albanijom do sada neopravdano bila zapostavljena što će se u predstojećem razdoblju nastojati ispraviti. "Očekujemo kako ćemo uskoro potpisati sporazum između dvije zemlje o slobodnoj trgovini", kazao je Ivanić.

Albanski ministar vanjskih poslova Ilir Meta također je potvrdio zainteresiranost Tirane za suradnju s BiH u svim oblastima, uključujući i koordinirani nastup prema europskim integracijama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministra Metu tijekom boravka u Sarajevu primio je i Visoki predstavnik za BiH Paddy Ashdown. Tom je prigodom razgovarano o pripremama za lipanjski summit Europske unije u Solunu te o regionalnoj borbi protiv prganiziranog kriminala, krijumčarenja i korupcije u regiji.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara