BiH i Hrvatska razmotrit će problem onečišćenja Neretve

VLADE Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine uspostavit će posebno operativno povjerenstvo sa zadaćom rješavanja problema zagađenja rijeke Neretve, a i dijela Jadranskoga mora u njenom slivu, najavili su u srijedu u Sarajevu hrvatski ministar zaštite okoliša i prostornog uređenja Ivo Banac i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Dragan Doko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministar Banac se nalazi u jednodnevnom službenom posjetu Sarajevu a prvo se sastao s ministrom Dokom koji je zapravo nadređen entitetskim ministarstvima zaštite okoliša. Nakon tih razgovora Banac i Doko su novinarima kazali kako je ovog trenutka cilj prikupiti sve relevantne činjenice vezane za onečišćenje vodotoka Neretve, koje prodire iz jezera Vihovići s bosansko-hercegovačke strane. Procjenjuje se kako ovog trenutka postoji opasnost zagađenja većih razmjera vodotoka Neretve ali i podzemnih voda na području Republike Hrvatske. O tom problemu ministar Banac će tijekom dana posebice razgovarati s ministrom prostornog uređenja i zaštite okoliša Federacije BiH Ramizom Mehmedagićem.

Ministri Banac i Doko, kako su kazali novinarima u Sarajevu, razgovarali su i o inicijativi za uspostavu nacionalnog parka područja rijeke Une, kao i o projektu Svjetske banke, koji predviđa integrirano upravljanje sustavom slivova Neretve i Trebišnjice. Ivo Banac je ocijenio kako razgovori koje je imao s predstavnicima vlasti BiH o pitanjima zaštite okoliša predstavljaju nastavak zajedničkih napora za uspostavu dobrih odnosa između dvije zemlje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara