BiH IPAK NEĆE PRODATI VILU "AURORA" U TRSTENOM?

Imućni bosanskohercegovački poslovni čovjek i mecena Adil Zulfikarpašić ponudio je Vijeću ministara BiH da svojim i sredstvima njegovih partnera obnovi reprezentativnu vilu "Aurora" u Trstenom kod Dubrovnika kako bi se spriječilo njeno dalje propadanje a ona ujedno zadržala u vlasništvu Bosne i Hercegovine.

Kako u nedjelju prenose sarajevski dnevni listovi, Zulfikarpašić je ranije ovog tjedna takav prijedlog iznio u pismu što ga je uputio bosanskohercegovačkom premijeru Adnanu Terziću.

Na takav postupak Zulfikarpašića su navele informacije kako vlasti BiH razmatraju mogućnost prodaje reprezentativne građevine u Trstenom američkom glumcu Johnu Malkovichu.

"Smatram da ovu reprezentativnu vilu ne treba otuđivati na taj način", stoji u Zilfikarpašićevu pismu Terziću.

Zulfikarpašić predlaže da se vila "Aurora" nakon obnove koristi za promoviranje bosanskohercegovačke kulture, znanosti i tradicije.

Premijer Terzić izjavio je kako će Zulfikarpašićeva ponuda biti ozbiljno razmotrena.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je podsjetio kako je Vijeće ministara BiH ranije zaključilo da u postojećoj financijskoj situaciji kakva je u BiH država nije u stanju izdvajati sredstva za obnovu vile "Aurora" za što je potrebno najmanje pola milijuna eura.

Takvo mišljenje upućeno je Parlamentu BiH zajedno s pismom namjere odvjetnika koji zastupa Johna Malkovicha.

Od državnog se parlamenta očekivala konačna odluka o tome hoće li se "Aurora" prodati i kome no Terzić je istaknuo kako je Zulfikarpašićeva ponuda donijela novi obrat jer je ozbiljnija od Malkovicheve.

"Zulfikarpašićevu ideju apsolutno podržavam", kazao je Terzić.

(Hina) xrm ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara