BiH neće povući tužbu za genocid protiv Srbije i Crne Gore

BOSNA i Hercegovina neće pred Međunarodnim sudom pravde u den Haagu povući tužbu za genocid podnesenu protiv SR Jugoslavije (Srbije i Crne Gore), jer je riječ o pravnom sporu u koji se "nijedna niti druga strana ne smiju miješati", rekao je u petak u Beogradu predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Adnan Terzić.

Nakon razgovora sa srbijanskim kolegom, premijerom Zoranom Živkovićem, Terzić, koji je stigao u dvodnevni posjet Beogradu i Podgorici, izrazio je zajedno sa svojim domaćinom, zadovoljstvo dosadašnjom gospodarskom suradnjom.

Dvojica premijera zadovoljna su i suradnjom u suzbijanju organiziranog kriminala. Istaknuli su i potrebu regionalne suradnje - jedan od zahtjeva Europske unije zemljama regije.

Predsjednik Savjeta ministara BiH najavio je da će BiH na skorom summitu u Solunu, zajedno sa Srbijom i Crnom Gorom - među kojima važi bezvizni režim - iznijeti zajedničko stajalište o neophodnosti ukidanja viznog režima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Živković je kazao da bi bilo dobro da Srbija i Crna Gora jednokratno ukinu vize za države Europske unije, SAD-a, Kanade, Australije, Norveške i sve one zemlje čiji su građani potencijalni posjetitelji Srbije i Crne Gore.

Za posjeta Beogradu i Podgorici, izaslanstvo Vijeća ministara

Bosne i Hercegovine u kojemu su, pored Terzića, i predsjednici vlada Republike Srpske Dragan Mikerević i Federacije BiH Ahmet

Hadžinešić, susrest će se s najvišim dužnosnicima državne zajednice Srbije i Crne Gore, te obje republike.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara