BiH: Nova američka ekonomska pomoć

AMERIČKI veleposlanik u BiH Clifford Bond sa suradnicima predstavio je u ponedjeljak u Mostaru nove programe vlade Sjedinjenih Država za podršku trgovinskom i ekonomskom razvoju BiH.

U te programe, po njegovim riječima, uključeno je sedam vladinih agencija Sjedinjenih Američkih Država koje će pomagati izgradnju malih i srednjih poduzeća u BiH.

Posebice će se, kako je rečeno, u idućih šest mjeseci unapređivati poljoprivredna suradnja poduzeća iz BiH sa srodnim tvrtkama u Sjedinjenim Državama, a poticat će se izvoz iz BiH u SAD.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki dužnosnici također su rekli da će se osobito razviti suradnja s lokalnim bankama u BiH radi davanja povoljnijih zajmova za razvoj poljoprivrede dodavši kako su spremni posredovati u sklapanju poslovnih veza tvrtki iz BiH s tvrtkama u SAD.

Ta službena najava novih programa pomoći američke vlade Bosni i Hercegovini slijedila je unatoč nedavnim brojnim izjavama američkog veleposlanika Bonda kako bi Sjedinjene Američke Države mogle smanjiti pa čak i obustaviti svoju gospodarsku pomoć Bosni i Hercegovini ako vlast u BiH preuzmu nacionalne stranke.

Boraveći u ponedjeljak u Mostaru Bond se, uz ostale, sastao i sa dogradonačelnikom Ljubom Bešlićem koji je nedavno na tu dužnost izabran kao kandidat HDZ BiH.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara