BiH odbacila optužbe o pasivnosti svojih vatrogasaca

UPRAVA Civilne zaštite Federacije BiH reagirala je danas na optužbe hrvatskog premijera kako je za najnovije požare na dubrovačkom području odgovorna BiH, zbog nedovoljnog angažmana u gašenju.

"Naši ljudi nadljudskim naporima gasili su svaki požar koji se mogao gasiti, a također nitko sa sigurnošću ne može tvrditi odakle je požar počeo", izjavio je Stanko Slišković, tajnik Uprave.

Slišković tvrdi kako je dosad suradnja između vatrogasaca BiH i njihovih hrvatskih kolega bila izuzetno korektna, te razumije ogorčenost građana Dubrovnika, ali odbacuje odgovornost Civilne zaštite BiH.

"Nismo mogli spasiti samo nekolicinu požara na granici s Hrvatskom, zbog nepristupačnog i miniranog terena", rekao je Slišković, dodavši kako Hrvatska posjeduje kanadere kojima je mogla gasiti baš te požare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije 15 dana požar s područja Hrvatske proširio se na Livno, a za to nije optužena Hrvatska", podsjetio je Slišković.

Uzrok nejasnoćama možda leži i u činjenici da su požari u dubrovačkom zaleđu, a na teritoriju BiH, izbili baš na granici Republike Srpske i Federacije BiH.

"Požar iz Trebinja nikako se nije mogao proširiti na područje Hrvatske, nego iz Glavske", izjavio je za list "Oslobođenje" zapovjednik Vatrogasne postrojbe Trebinja Mirko Milojević, dodavši kako se požar proširio iz Federacije BiH na područje Republike Srpske, pa dalje na Hrvatsku.

Ma.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara